Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
1 december 2019
Nieuwsbrief december (Titel nog aanpassen)
De Digital Society Hub (DSH) is een inspirerende omgeving, een broedplaats, waar creatieve en kundige mensen uit het onderwijs en onderzoek samen met het bedrijfsleven kansen/oplossingen bedenken en uitproberen op het gebied van digitalisering. Wij zijn onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen.
Vermissingszaak bij de politie voor studenten

Met de SAREA-app, gebouwd door studenten van Communicatie, HBO-ICT en Communication & Multimedia Design hoopt de politie op een gestructureerde en georganiseerde manier burgerinitiatieven bij zoekacties naar vermiste personen te faciliteren.

Lees verder 
Doorontwikkeling met strategische partners

De DSH is afgelopen maanden in gesprek geweest over meerjarig samenwerkingen met partnerorganisaties. Het doel van deze samenwerking is om langdurig thema's binnen digitalisering groot op te pakken. 

Lees verder 
Toekomstige afstudeerders op de IWP Meet & Greet

Op dinsdag 19 november organiseerden studenten van de minor Eventmanagement de Meet & Greet , waar de DSH en andere innovatiewerkplaatsen een match maakten tussen opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en afstudeerders.

Lees verder 
Maurice van Warven geeft de eerste WOO Groningen masterclass: Customer Journey Mapping

De Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO Groningen) organiseerde haar eerste masterclass tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza. Blijf op de hoogte via woogroningen.nl!

Lees verder 
Talking crime crime scenes/virtual fitness coach tijdens DSH inlooplunch

Tijdens de DSH inlooplunch vertelden Wico Mulder (KPN ICT-Consulting) en Annelies Kruisweg (Politie Noord-Nederland) over hun samenwerking binnen de DSH. Meld je aan voor de DSH inlooplunch van 17 december via dsh@org.hanze.nl!

Lees verder 
Terugblik op de 5G masterclass Frequentiespectrum

Op dinsdag 15 oktober nam Taco Kluwer van Agentschap Telecom ons mee terug de collegebanken in. Dit keer vond de 5G Masterclass plaats op een prachtige locatie in de binnenstad van Groningen: Het Kasteel van het Noorderpoort.

Lees verder 
Andere mogelijke onderwerpen

- Kerst

- DSH projecten bij HBO-ICT

- Newsroom bij Pauw Academy

- Studenten naar SAREA

- Werving studenten RDW Challenge

- Proeftuinen presenteren zich tijdens Let's Gro

- Jullie suggestie

Gastcollege Marc Cremers (5Groningen) voor minor Ondernemerschap en Techniek

Op 8 oktober gaf Marc Cremers een gastcollege voor studenten van de minor Ondernemerschap en Techniek. Marc Cremers is actief bij 5Groningen, een bij onder andere de DSH aangesloten project dat de mogelijkheden van 5G verkent. 

Lees verder 
Nieuw: afstudeertafels bij Communicatie

In februari starten veel vierdejaars studenten met de laatste fase van hun studie: afstuderen! Binnen de opleiding Communicatie is een nieuw concept geïntroduceerd, genaamd afstudeertafels, met Digitalisering als thema.

Lees verder 
Gemakkelijk en snel op de hoogte via:
  Printen  |  Doorsturen  | Afmelden