5G Masterclass: Internet of Things

5G Masterclass: Internet of Things

Op donderdag 13 september is er een 5G Masterclass over Internet of Things in de praktijk door Rudi Niemeijer van Testconsultancy Groep. Hij komt langs om te vertellen over het Internet of Things in de praktijk. Uiteraard mag een demonstratie hierbij niet ontbreken!

Praktische informatie

  • Datum

    2018-09-13

  • Locatie

    Oude Boteringestraat 44

  • Tijd

    16:00 - 18:00

IoT in de praktijk

Niemeijer is als informaticus en elektronicus op de hoogte van de laatste stand van mobiele technieken. Hij heeft o.a. een blauwdruk voor het 5G Lab ontworpen en heeft de Smart Potato bedacht. Op 13 september komt hij ons meer vertellen over het Internet of Things. Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert?

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  

Locatie
Grote vergaderzaal in het Bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Parkeren
Het Bestuursgebouw heeft geen parkeerplaats voor bezoekers. Je kunt je auto parkeren in de openbare parkeergarages. De dichtstbijzijnde is de parkeergarage Ossenmarkt. Vanuit deze parkeergarage steek je de brug over en loop je rechtdoor de Oude Boteringestraat in. Je vindt aan de rechterzijde op nummer 44 het Bestuursgebouw (huis met de trap). Meer info over route en parkeren.

Aanmelden

Aanmelden voor de Masterclass van 13 september kan hier.

Over de 5G Masterclasses

De 5G Masterclasses worden georganiseerd door 5Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen. Rian vertelt je er meer over in deze vlog!

VLOG#6 5Groningen - 5G Masterclass 13 september