Op 20 februari 2018 organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen, IT Academy colleges: Future of Technology. Tussen 15.00 – 17.00 uur geeft Ilja Plutschouw, docent Communication & Multimedia Design (CMD) en onderzoeker bij het lectoraat User-Centered Design, een college over de nieuwste technologieën. Plutschouw is tevens coördinator van de minor The Future of Technology & Society, die wordt aangeboden vanuit de Digital Society Hub.  Tijdens dit college gaan we kijken wat de rol van technologie kan zijn in de toekomst en de mogelijke invloed hiervan op ons dagelijkse leven. Het college is voor professionals, werkzoekenden en studenten. Het college vindt plaats in congres en vergaderruimte Hét Kasteel dat beschikbaar is gesteld door Noorderpoort.

Praktische informatie

  • Datum

    2018-02-21

  • Tijd

    00:00 - 00:00

Technologie speelt steeds een belangrijkere rol in ons leven en in de toekomst wordt dit alleen maar groter. Ilja Plutschouw spreekt tijdens het college over wat er momenteel speelt op dit gebied en wat er aan zit te komen. Tijdens het college worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de technologieën die op dit moment al beschikbaar zijn. Er wordt een overzicht gegeven om te kunnen begrijpen wat de invloed van technologie in de toekomst kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Robots in een magazijn en de mogelijkheden van Augumented Reality (AR). We proberen wat onzekerheid weg te nemen, want hoe meer we weten, hoe meer we erover kunnen nadenken en kunnen inspelen op de problemen die kunnen ontstaan.

Tijdens dit interactieve college gaan we in discussie over de impact, de voordelen en problemen van bepaalde technologie. Onderwerpen zoals Artificial Intelligence, Natural User Interfaces, Virtual Reality en AR zullen de revue passeren. Gedurende de netwerkborrel vindt er een demonstratie plaats van beschikbare technologie. 

Spreker Ilja Plutschouw, MSc

Ilja heeft de opleiding Computer Software Engineering gevolgd aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden en heeft vervolgens zijn Master’s Degree behaald in Computer Science aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na zijn opleiding heeft hij acht jaar gewerkt in de game development, bij Traingle Studios, Team 6 Games en Grendel Games. In deze periode heeft hij ongeveer vijftien games uitgebracht. Sinds 2014 is Ilja werkzaam bij de Hanzehogeschool Groningen als docent Game Design & Development bij CMD en sinds een jaar coördinator van de minor Future of Technology & Society. 

Programma

De avond wordt georganiseerd in Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen. Toegang is gratis. 

14.30 – 15.00 uur Inloop met koffie en thee
15.00 – 15.10 uur Opening door IT Academy Noord-Nederland
15.10 – 17.00 uur College Ilja Plutschouw
17.00 – 17.30 uur Afsluiting & netwerken

Inschrijven

Inschrijven? Dat doe je hier.