Voorlichting Make IT Work | Noorderlink

Voorlichting Make IT Work | Noorderlink

IT Academy Noord-Nederland organiseert speciaal voor medewerkers van Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst voor het omscholingstraject Make IT Work. Op 9 april a.s. van 15.30 – 17.00 uur kom je meer te weten en kan je alles vragen over o.a. het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, kosten en resultaat. De bijeenkomst vindt plaats op de Hanzehogeschool Groningen.

Praktische informatie

  • Datum

    2019-04-09

  • Locatie

    Hanzehogeschool Groningen

  • Tijd

    15:30 - 17:00

De ICT-werkgelegenheid in Noord-Nederland groeit. Tegelijkertijd verwachten organisaties en ondernemers in het Noorden dat de tekorten in de IT nog verder gaan toenemen. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken is de IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In samenwerking met NHL Steden en de Hogeschool van Amsterdam gaan zij het traject uitrollen in het Noorden. Op 23 januari jl. heeft de eerste werkgeversmarkt plaatsgevonden en hebben deelnemers en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten. Op 11 maart a.s. begint de opleiding Software Engineering en daarmee is het eerste cohort Make IT Work in Noord-Nederland een feit. Op 4 juni a.s. staat de tweede werkgeversmarkt gepland.

De IT Academy verzorgt op 9 april a.s. voor loopbaancoaches en (HR)-medewerkers van aangesloten Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst over dit omscholingstraject. De IT Academy is voor Noord-Nederland de uitvoerder van het project Make IT Work. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma ook continue doorontwikkeld, voor een zo’n actueel mogelijk onderwijsprogramma.

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor het traject. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics specialist.

Werkgeversmarkt omscholingstraject Make IT Work | IT Academy Noord-Nederland

Werkgeversmarkt omscholingstraject Make IT Work | IT Academy Noord-Nederland

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via Marion Koops, Accountmanager Make IT Work, door een e-mail te sturen naar: marion.koops@itacademy.nl. Geef in de e-mail aan: naam, functie, organisatie en met hoeveel personen je komt.

Interesse als kandidaat in het omscholingstraject en werkzaam bij een van de Noorderlink organisaties? Dan ben je voor deze voorlichtingsbijeenkomst ook van harte uitgenodigd. Aanmelden kan eveneens via Marion Koops, marion.koops@itacademy.nl. Laat per e-mail weten dat je geïnteresseerd bent als kandidaat.

Teksten van www.itacademy.nl